6 fordeler med å bo i et minihus!

Er det noen fordeler med å bo i et lite hus? – Dette kan spørre mange om.

Ja, selvfølgelig.

Et minihus eller et minimalistisk liv står i motsetning til behovet for å eie materielle ting, eller eie i mer abstrakt, spirituell forstand. Minihuset assosieres ofte med å gi avkall på noe.

Et minihus eller en minimalstisk livstil betyr for meg at man ikke blir avhengig av gjenstander i noen som helst form og distanserer seg fra eiebehovet. Jeg mener at flere av oss går ubevisst rett i denne fella. For noen av oss kommer det lett å bli kvitt unødvendige ting, for andre tvert i mot.

Minihuset/ minimalisme har påvirket mitt forhold til materielle ting og kontakt med andre mennesker.

 

 

For minimalisme- entusiaster skal vi nevne her et par fordeler med å bo i minihuset til daglig.

 

  1. Minihus koster mye mindre enn et stort hus eller en leilighet.

Kjøp av minihus koster mindre enn et hus bygget på en tradisjonell måte. For mange av oss er det eneste mulighet til å eie et hus. Et begrenset areal forårsaker at vi har mer kontroll når vi handler. Vi bruker mindre vann og strøm som resulterer i mindre utgifter. Dessuten bruker vi mindre penger  på vedlikehold og husvask.

 

  1. Minihus er økonomisk og miljøvennlig

Det bruker ikke så mye energi, er lett å varme og vaske. På grunn av et lite areal brukes det ikke mye penger på å innrede det.

 

  1. Det er lettere å innføre minimalisme i minihuset

Vi tenker godt gjennom hva vi skal ha rundt oss når vi lever på et mindre areal. For å få mer plass er det lettere å bli kvitt unødvendige ting man ikke lenger har behov for.

 

 

  1. Minihus vekker kreativitet

Vi må tenke kreativ og løsningsorientert når vi leter etter en plass til nødvendige ting eller multifunksjonell utstyr vi skal ha hjemme.

 

 

 

  1. Minihus er tidsbesparende

Vi tar ikke flere skritt når vi skal hente noe fra kjøkkenet, tøyvask fra vaskemaskinen eller bøker som ligger på soverommet skal vi sette på bokhylla. Det er lettere å holde orden hjemme og spare tid. Alt som er nødvendig er innenfor hendenes rekkevidde.

 

  1. Kaffeduften sprer seg fortere ...

         Skal jeg si noe mer her, eller☕️?

 

 

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her