7 fordeler med bruk av minimalisme i livet vårt

Minimalisme er en livsfilosofi som sier at et meningsfylt liv ikke har mye til felles med ting eller penger vi eier. Dette er en ettertanke om hvor mye våre egne valg er bevisste eller er resultatet av å leve i en bestemt kultur eller et bestemt miljø. Noen sammeligner minimalisme med å lage skulptur av en uformelig blokk som blir til et kunstverk, dersom vi tar bort unødvendige elementer. Å være minimalist handler om å rydde bort overflødige ting og målløse handlinger fra livet vårt,noe vi ofte bare kaster bort penger og tid på. Det handler også om å kunne å skille det som er virkelig viktig for oss fra det som vi blir pålagt av andre. Minimalisme betyr også å være bevisst på, at vår tid på denne planeten er begrenset og det er på tide å prioritere riktig. Det stemmer ikke at fra minimalisten forventes det at han skal selge alle sine eiendeler og skal leve et asketisk og enkelt liv. Det handler mer om å vekke til ettertanke, om ting vi eier og måte vi bruker vår ftitid på, bringer noe positivt til livet vårt eller bare trekker vår oppmerksomhet fra virkelig betydelige ting.

 

 

1.Minimalisme gjør oss lykkelige

 

Minimalisme frigjør fra et tankeløst liv. Den tvinger oss til å finne svar på spørsmål vi nølte med å stille oss selv. Er mine emosjonelle behov tilfredsstilt i forholdet jeg er i, eller er vi sammen av gammel vane? Liker jeg jobben min, eller jobber jeg her bare på grunn av penger? Aksepterer jeg livet mitt slik det er nå?Å få svar på disse spørsmålene kan ofte være en smertefull prosess,men på denne måten kan vi bli bedre kjent med oss selv og avdekke våre dypt skjulte ønsker. Selvbevissthet er nødvendig for å bli virkelig lykkelig. Uten selvbevisstheten er livet vårt tomt og ofte svarer ikke til våre verdier. Du kan bli hvem du vil, endre livet ditt og være lykkelig men du må være klar for å gi fra deg alt som stopper deg, forurenser kroppen, hjernen og verdenen din.

 

 

2.Minimalisme utvikler en kreativ tenkning

 

Kreativiteten dreppes og vi blir late dersom vi har for mye. Mangel tvinger oss til å finne på kreative løsninger og vekker fantasi, oppfordrer til å tenke utenfor boksen. Dette gjelder alle områder i livet. Når du slutter å tilbringe mange timer på et kjøpesenter eller foran tv, begynner du å lete etter mer effektive måter du kan bruke din fritid på. Mangel på matvarer påvirker vår kreativitet på kjøkkenet for vi lærer å lage nye smaker og retter av få basisvarer. Fære klær bidrar til å finne sin egen stil. Har vi lite penger, er vi mer bevisste på hvordan vi skal bruke dem eller hvordan vi kan tjene mer.

 

 

3.Minimalisme sparer tid

 

Det viser seg at et døgn ikke er for kort, når du ikke behøver å tenke bestandig om å tørke støv fra tusenvis ting du har hjemme, når du ikke behøver å jobbe til sent på natta for å ha nok råd til å kjøpe alle de tingene du egentlig ikke trenger, når du ikke kaster bort tiden din på sosiale medier eller dumme tv- programmer. Plutselig har du tid for å utvikle dine interesser , lære et nytt språk eller  å ri. Du har endelig mulighet til starte ditt eget firma, bli kjent med nye mennesker eller fornye gamle kontakter.

 

 

4.Minimalisme sørger for natur

 

Vi drukner i søppel, billig elektronikk som vi må bestandig bytte, verdiløse dingser, plastfolie, klær med kort levetid. Vi forgifter vår planet ikke bare fordi vi produserer for mange unødvendige ting, men fordi vi kaster dem etterpå. Plast kan ha nedbrytningstid på fra 100 til 1000 år, det kommer an på hva slags plast det er. En ting vi får glede av i 5 minutt skal være et problem for miljø og våre etterkommere gjennom mange generasjoner. "Vi arver ikke jorden av våre foreldre, vi låner den av våre barn”- disse ordene lever minimalister opp til. Ved å begrense forbruket vårt bidrar vi til naturvern og sikrer en god fremtid for oss og de som kommer etter oss.

 

 

5.Minimalisme respekterer andres jobb

 

Det er mennesker som har bidratt til å lage hver ting vi eier. Det er sjelden vi tenker om dem og deres jobb. Vi vil selv bli satt pris på, men ofte glemmer vi om de som har bidratt til at vi har noe å spise, sted å sove og noe som holder oss varme. Minimalisme gir respekt for de menneskene. Når vi blir kvitt det vi ikke trenger, er det som blir igjen virkelig viktig og nødvendig i vårt liv. Det er ikke lenger en anonym ting som vi har kjøpt uten betenkning og på samme måte blir vi kvitt med veldig fort. Slik holdning vekker en tanke om hvor vanskeligere hadde livet vært uten jobb til andre mennesker. Denne tankemåten vekker en takknemlighet og respekt.

 

 

6.Minimalisme sparer penger

 

Minimalisme lærer oss å skille det viktige fra det som vi egentlig ikke trenger, som bare tar vår oppmerksomhet og koster oss penger. På en naturlig måte reduserer vi fra livet vårt det vi ikke har behov for. Du slutter å kaste bort penger på ting som akkurat nå er i mote eller du plutselig får lyst på. Hver gjenstand du skal ha i hjemmet ditt er unik og fuksjonell og bringer noe konstruktivt i livet ditt. Penger du ikke har brukt på unødvendige ting, skal du bruke på noe som skal gi deg nye opplevelser og erfaringer.

 

 

7.Minimalisme gir frihet

 

Minimalisme er frihet fra overflødige ting du bruker altfor mye tid på. Denne tiden kunne du ha brukt med din familie eller på din hobby. Frihet fra forbrukerkultur som alltid krever av oss den nyeste i Phone, dyre og trendy klær eller ferie kun på de mest populære og trendy steder. Frihet fra frykten om du gidder å tjene til alt dette. Frihet fra dummhet og billige og kjipe varer som er så vanlige i dagens medier. Frihet fra tristhet og depresjon som er påvirket av andres ambisjoner,og andres mening om liv og det som er i dets viktigst.

 

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her