7 grunner til hvorfor du bør kjøpe et minihus istedenfor å bygge det selv.

De som drømmer om sitt eget hus vurderer ofte hva som er en bedre løsning: bygge selv eller kjøpe et ferdiglaget minihus? Og de som velger å kjøpe et minihus, må ta en rekke andre valg: hvilken modell man ønsker, hvilken innredning/utstyr skal være i minihuset, og kanskje off- grid? Her kommer noen grunner til hvorfor du bør KJØPE et minihus istedenfor å BYGGE DET SELV.

 

 1. Du har ikke nok tid

 

 

 

          Livsstilen vår er mer og mer hektisk. Man setter nå større pris på fritid og vil bruke fritiden på noe man er glad i, og man vil ikke sløse én eneste time. Derfor kan det å bygge minihus virke litt skremmende: man må jo bruke tid etter jobb, i helgene eller i ferien. Man må regne med teknologiske pauser, helt unødvendige forsinkelser, lang ventetid på bestilte byggevarer, dårlig vær osv. Ikke alle er så tålmodige og har så mye tid for et slikt prosjekt.

 

 

 

 

 

 

 1. Du har ikke byggverktøy

 

For å kunne starte med byggearbeid må du ha grunnleggende byggverktøy. Og alle er klare over at dette koster en del. Man kan jo kjøpe brukte verktøy eller låne, men det er heller ikke gratis. Her kommer en liste over grunnleggende (viktigste) verktøy som brukes ved bygging/produksjon av minihus:

 

 

Kappsag

Borsirkelsag

Skrutrekker

Spikerpistol

Stikksag

Multikutter

 

 

 

 

 1. Du vil ta opp lån for å kjøpe et minihus

 

Vet du at du kan ta opp ett lån hvis du vil kjøpe et minihus på hjul? Og i tillegg får du en god rente 😊!  Minihus er etter lov registrert som et kjøretøy på en tilhenger – derfor gjelder her samme regler som for campingvogn. Du må høre med banken, sende inn nødvendige dokumenter, og da kan du få et såkalt «Caravanlån».

Bank kan tilby finansiering på dette hus med følgende:

 

 

 • Inntil 10 års nedbetalingstid
 • Sikkerhet i campingvognen (tinglysning av salgspant)
 • Full kasko kreves og 3. manns interesse til banken
 • Kunden skal tilbys forsikret lån (lån med betalingsforsikring)
 • Kun finansiering av vognen, ikke spikertelt/fortelt
 • Egenkapital

 

 1. Du vil ha garanti og reklamasjonsrett!

 

 

 

Garanti er en bekreftelse fra produsenten på varens kvalitet uavhengig av om det var produsenten selv som har solgt varen. Garantien gis av produsenten ved utlevering av varen. Dette er på en måte en ekstra bekreftelse på varens kvalitet. Mer info om garanti finner du her:https://lovdata.no/lov/2002-06-21-34/§18a

 

Reklamasjon er derimot når produktet ikke tilfredsstiller kundens forventninger grunnet noen mangler, og er ikke forårsaket et ikke gjennomtenkt innkjøp.

 

Selgeren har ansvar for den solgte varen i to år etter at kunden har overtatt produktet.

 

Ved reklamasjon må bekreftelse på salget fremvises, og i dette tilfellet er det faktura og kjøpekontrakt. Selgeren kan ikke frasi seg ansvaret for solgte produktet med mangler, for dette er lovregulert. Mer info om reklamasjon finner du her: https://lovdata.no/lov/1988-05-13-27/§32

  

 1. Det å bygge et minihus er ikke noe du er veldig glad i!

 

Det er tusenvis av ting som vi liker å gjøre og som vi ønsker å drive med, og det er ikke nødvendigvis bygging av minihus. Man ønsker å prøve noe nytt ikke for å finne en ny hobby, men for å utvide sin kompetanse, bli kjent med nye fagområder og få nye ferdigheter. Alle er begavet med forskjellige talenter, og ved å prøve noe nytt, oppdager vi våre talenter. Jobber vi mer med det, føler vi oss tilfredsstilt. Man trenger ikke å påstå at man kan alt, til og med at man kan bygge et minihus 😁!

 

  

 1. Du sitter ikke på kunnskap/ferdigheter innen bygg og anlegg.

 

 

Det er verdt å vite at det å bygge et minihus er ikke bare barnemat. Det er noe mer enn bare å slå spikere i noen planker. Du må vite hvordan man begynner å bygge på en tilhenger, hvordan man isolerer den og hva bør man gjøre for å ikke overskride vekten på 3500 kg. Dette er selvfølgelig bare noen få eksempler på hva man bør passe på, men det er de vanligste utfordringene man møter når man bygger et minihus på hjul😀.

Manglende kunnskap kan resultere i en rekke problemer i fremtiden.

 

 1. Du vil være sikker på at ditt minihus er bygd etter dagens byggeforskrifter som gjelder i Norge.

            Hva er egentlig byggeforskrifter?

Det er utfyllende bestemmelser til bygningsloven. De gjelder også bestemte produkter i noen bestemte bransjer. Forskrifter bestemmer en del karakteristiske trekk ved produkter, f.eks. forskrift om byggevarer. Hvert land har sine egne byggeforskrifter, og forskrifter fra andre land kan være helt annerledes enn de som gjelder i Norge, f.eks. forskrifter om isolasjons- eller veggtykkelse.

 

 

 

+ du trenger ikke å være hele tiden på byggeplassen

+ du slipper å kjøre til byggevarehus tusen ganger om dagen

+ du vet når du skal flytte inn

- høyere beløp 500.000 – 1.000.000 kr

- du deltar ikke aktivt i hele byggeprosessen, bare i en del av den

 

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her