Blogg

 • Minimalisme – ekstrem opprydding på kjøkkenet.- Alt om kjøkken.

  Vi spiser og drikker altfor mye, og dette påvirker helsa vår negativt. Følgelig må vi bruke masse penger på legekonsultasjoner og medisiner. Hvorfor kjøper vi så mye mat, helsekostprodukter, kokebøker og bøker om kosthold? Alt dette er jo irrasjonelt og henger ikke sammen, med mindre man har vært borti krig eller opplevd sulten ….

  les mer
 • TH laget av resirkulerte materialer? – Resirkulering i verden nå til dags!

  Nå til dags snakker man mye om økologi og om at det er nødvendig med avfallsgjenvinning. Kildesortering er nå ikke bare en god vane, men rett og slett er det alle borgeres plikt. Men har resirkulerte materialer noen bruksområder i bygg og anlegg? Og er det trygt å bruke de? Hva slags materialer kan brukes på denne måten? La oss se nærmere på noen muligheter rundt det å bygge et minihus av resirkulerte materialer. 

  les mer
 • 7 grunner til hvorfor du bør kjøpe et minihus istedenfor å bygge det selv.

  De som drømmer om sitt eget hus vurderer ofte hva som er en bedre løsning: bygge selv eller kjøpe et ferdiglaget minihus? Og de som velger å kjøpe et minihus, må ta en rekke andre valg: hvilken modell man ønsker, hvilken innredning/utstyr skal være i minihuset, og kanskje off- grid? Her kommer noen grunner til hvorfor du bør KJØPE et minihus istedenfor å BYGGE DET SELV.

  les mer
 • Oppvarmingsløsninger for minihus.

  Optimal innetemperatur året rundt gir økt bokomfort i minihuset. Det er nødvendig med oppvarming om høsten, om vinteren og om våren. Hver type bygning, uansett om det er en blokk eller et minihus, må ha et oppvarmingssystem.

  les mer
 • Tiny house for en familie på fire. Er dette mulig?

  Jo større familie, desto større bolig – må det alltid være slik? Er 25 kvm for lite areal for en familie på fire for å kunne leve komfortabelt og ha nok plass? Ikke alle har råd til å kjøpe et stort hus eller en stor blokkleilighet. I tillegg til dette er store boliger ikke så lett tilgjengelige i f.eks. mindre byer. Det finnes likevel andre løsninger som gjør at til og med et lite areal vil passe for barnefamilier 👨‍👩‍👧‍👦.

  les mer
 • 7 grunner til hvorfor du bør bygge et minihus selv.

  Er det vanskelig å bygge et minihus på tilhenger? Ofte lurer dere på det, og spør oss om det.

  Svaret er dessverre ikke entydig. Det å bygge et minihus selv kan være enkelt for noen, mens for andre viser det seg å være en stor utfordring. Høres dette litt skremmende ut?

  les mer
 • Vil minihus produsert i utlandet egne seg for norske forhold? Hva med garanti? Hvordan går man frem ift. toll?

  Plutselig ser du en veldig gunstig mulighet – minihus er billigere i andre land!

  Tenkte du å importere mikrohus? Det er jo ganske enkelt! Men du må ikke glemme å undersøke leverandøren av minihuset ditt litt nærmere. Hvis du tenker: «det er rett og slett lønnsomt, jeg kan kjøpe et minihus uten at det koster meg skjorta!» - les dagens innlegg!

  les mer
 • Tiny Houses i Europa!

  „Tiny house on wheels” er et fenomen som opprinnelig kommer fra USA, og som nå blir mer og mer populært i Europa. 

  La oss fortelle dere litt mer om Tiny Houses!

  les mer
 • Tiny Houses – veien til frihet og økonomisk uavhengighet.

  Trenger vi virkelig så mange materielle ting? Vi jobber mer for å kunne bruke mer penger. Nå for tiden er det slik at fra alle kanter hører man bare at man fortsatt har for lite for å kunne leve et lykkelig liv. Vi har skapt en verden full av overflod, og dette gjør at man bare vil ha mer og mer.

  les mer
 • Økominihus – nyttige tips til minimalistene.

  Et økologisk hus, ofte kalt økohus, er ikke bare et hus med moderne installasjoner som varmepumpe, balansert ventilasjon eller solcellepaneler. Dette er et hus som bygges i takt med naturen med bruk av naturlige materialer og råvarer. I et økohus pleier man å bruke lite elektrisk energi.

  Et hus er noe mer enn selve vegger. Dette bør være et sted hvor vi trives både fysisk og psykisk. Et hus kalles ofte menneskets tredje hud, som i likhet med lærhuden og klærne, skal virke beskyttende og isolerende, og gjøre det lettere å puste og transportere fuktighet. Et trygt liv hjemme sikres av riktige byggematerialer og riktig ventilasjon – dette får man bare ved en konsekvent gjennomføring av et godt planlagt prosjekt.

  les mer
 • Tiny Houses som livsstil! 6 ting du må vurdere før du kjøper tiny house!

  I Norge, og generelt i hele verden, finnes det mennesker som mener at livsstil som går ut på at man bor i tiny houses, er bare en plutselig impuls som får mennesker som … har for mye fritid. Men tilhengere av den type livsstil sier ofte at det å praktisere den, har forandret deres liv – blant annet har dette ført til at de ikke lenger er drevet av ønske om å eie flest mulig ting.  Hvis det å bo i minihus er et bevisst valg, og ikke bare en måte for å fremstå som kul, da kan dette bli en start på et helt nytt eventyr i livet! 

  les mer
 • Men hva hvis noen stjeler mitt minihus?

  Ett av spørsmålene som mange av dere stiller dere er: «Men hva hvis noen stjeler minihuset mitt eller bryter seg inn i det?» Vel, la oss tenke litt over det. Alle små hus kan stjeles og man kan bryte seg inn i dem, huset må bare ligge avsides og tyven må ha nok tid til å kunne bryte seg inn. Vårt mål er å foreta forebyggende tiltak mot tyveri og innbrudd.

  les mer
 • Hvem kan kjøre tilhenger med minihus og hva slags bil egner seg til det?

  Grunnleggende funksjonalitet til minihuset er at det er mobilt. Denne mobiliteten går ut på at man har et hus som har egne hjul, og huset kan rett og slett fraktes ved å feste det til bilen, og man bestemmer selv hvor huset skal plasseres.

  les mer
 • Linisolasjon

  Varmeisolasjon er en viktig faktor i hvert hjem. Riktig varmeisolasjon reduserer strømutgiftene og gir en høyere bokomfort.   

  Linisolasjon er varmeisolasjonstype nr. 2 som Mario’s tilbyr kundene sine.

  les mer
 • 7 fordeler med bruk av minimalisme i livet vårt

  Minimalisme er en livsfilosofi som sier at et meningsfylt liv ikke har mye til felles med ting eller penger vi eier. Dette er en ettertanke om hvor mye våre egne valg er bevisste eller er resultatet av å leve i en bestemt kultur eller et bestemt miljø.

  les mer
 • Fotovoltaiske celler, med andre ord solcellepaneler i minihus!

  Sol er en enorm kilde til fonybar og ubegrenset energi du kan utnytte i ditt minihus. Fotovoltaiske celler (kalt også solcellepaneler) brukes til å gjøre solenergi om til elektrisitet. Hvordan virker egentlig solcellene ? Er det lønnsomt å installere dem i våre hjem?

  les mer
 • En miljøvennlig gjenvinning av varmenergi i minihus!- Hva er og hvordan virker den på et lite areal?

  Rekuperasjon, med andre ord en økologisk gjenvinning av varmeenergi!

  Rekuperasjon er med andre ord en mekanisk balansert ventilasjon med varmegjenvinner. 

  les mer
 • Minihus- off grid- er det mulig?

  Et hus uten byggetillatelse som lages i fabrikken i knapt 2 måneder. I tillegg er det et fullverdig helårshus og dets eiere kan bare glemme regninger for oppvarming og strøm. Energiselvforsynte minihus- er det mulig?

  les mer
 • 6 fordeler med å bo i et minihus!

  Er det noen fordeler med å bo i et lite hus? – Dette kan spørre mange om.

  Ja, selvfølgelig.

  Et minihus eller et minimalistisk liv står i motsetning til behovet for å eie materielle ting, eller eie i mer abstrakt, spirituell forstand. Minihuset assosieres ofte med å gi avkall på noe.

  les mer
 • 5 typiske feil ved bygging av minihus på hjul!!!

  Det å unngå feil når man bygger hus er ikke lett. Mange som bygget eget hus har med tiden erfart dette. Nesten alle innrømmer at noe av byggearbeidet kunne blitt gjennomført annerledes da de hadde mer byggeerfaring. Nedenfor følger en liste over typiske feil og mangler som kan oppstå underveis i byggeprosessen. Og siden man bør lære av andres, og ikke sine egne feil, anbefaler vi å gå nøye gjennom denne listen. Noen av omtalte faktorer er mangler som i en liten grad påvirker brukerkomfort, og som også kan påvirke våre fremtidige utgifter. Hva bør man være ekstra obs på slik at man ikke kommer til å angre i fremtiden?

  les mer
 • Trilogi om smarthus. Stue

  I dag skal vi skrive om rom i smarthus som ikke ble omtalt i tidligere innlegg. Rom som vi ofte oppholder oss i – stue og soverom, bør innredes praktisk, og alle løsninger bør være funksjonelle. Trafikkarealer i smarthus, som gang eller overgang mellom forskjellige rom, bør først og fremst ha god belysning – det spiller ingen rolle om belysningen er naturlig eller kunstig. Men hvilke intelligente løsninger kan egentlig anvendes når man planlegger arealer i boligen?

  les mer
 • Sammenligning av tilhengere på 7 m

  Vi har mange ganger understreket at tilhengere er Tiny Houses grunnlag. Det spiller ingen rolle om du skal reise med ditt minihus eller om du skal la minihuset stå i hagen/på campingplassen. Bygger du et hus på tilhengeren, må du være bevisst på hva ditt hus er bygget av!

  les mer
 • Trilogi om smarthus. Baderom

  Intelligente systemer og løsninger kan også brukes på baderommet. Selv om rommet er ganske enkelt, er det et meget viktig rom i hver bolig. Baderommet kan være stort og romslig, men det er fullt mulig å få til et funksjonelt og familievennlig baderom på et lite areal. Den type rom kan skapes ved bruk av kombinasjon av nyeste teknologi og minimalistisk design.

  Minimalistisk baderom: godt utnyttet plass og funksjonalitet

  les mer
 • Hvordan isolerer vi våre Tiny Houses?

  Det finnes et meget bredt utvalg av forskjellige produkter som kan brukes til isolering av bolighus. Likevel er det fortsatt mineralull som er mest brukt. Men er dette virkelig et godt valg? Kanskje bør man satse på en relativt ny teknologi og velge polyuretanskum?

  les mer
 • Hvem jobber i Mario’s Tiny Houses? Del 2 – Gosia

  Mario’s Tiny Houses er et familiefirma som består av eier og produksjonssjef Mario, økonomisjef Gosia, kundebehandlere og produksjonsmedarbeidere.

  Forrige innlegg handlet om Mario, og nå er det min tur for å presentere meg.

  les mer
 • Hvem jobber i Mario’s Tiny Houses? Del 1 – Mario

  Da vi skrev innlegget fra 20/5 om firmaet vårt, hadde vi ikke ventet så stor respons, så mange hyggelige meldinger/e-poster og varme ord. I innlegget beskrev jeg hvordan ideen om Mario’s Tiny Houses oppsto, hvem vi samarbeider med og hva som er viktig for oss.

  I dagens innlegg vil jeg gjerne presentere meg selv, for jeg er klar over hvor viktig dette er for våre lesere. Dere vil gjerne vite hvem jeg er, hvilken utdanning og kompetanse jeg har som er relevant i forhold til bygging av Tiny Houses, og hvilken rolle jeg har i dette firmaet.

  les mer
 • Trilogi om smarthus. Kjøkken

   

  Med dagens innlegg starter vi en ny trilogi om intelligente løsninger i boligen.

   

  Nå til dags betyr intelligente hus stort sett automatiserte hus med funksjoner som lett kan synkroniseres med hverandre. Et slikt synkronisert system vil kontrollere flere ting hjemme som f.eks. innetemperatur eller belysning. Systemet kan også sjekke om kjøkkenapparater eller hvitevarer er slått av.

  les mer
 • Et enkelt liv i praksis

  Allerede i barndommen får vi ofte høre at man alltid må strebe etter store mål, sikte høyt og oppnå mer og mer. Reklamer på TV, sosiale medier og reklametavler på gaten forsikrer oss bare om at jo mer man har, desto bedre lever man. Mesteparten av dagen tilbringer vi på jobb, vi jobber overtid for å bli ferdig med påbegynte prosjekter og for å tjene nok til å kunne kjøpe svære hus, flotte biler, moteriktige klær, kosmetikk og dings av nyeste teknologi. Men innerst inne føler vi at lykke ikke kan kjøpes for penger. Kjøpt lykke (materielle ting) varer ikke lenge – om ett år lanseres ny kleskolleksjon og hvis vi vil følge nye motetrender, er vi nødt til å kjøpe nye plagg da. Men gir dette virkelig noen mening? Er det dette vi egentlig vil?

  les mer
 • En kranglebøtte som var kjent verden rundt

  I dagens innlegg får dere innsikt i historien om hus på hjul.

  Hvor oppstod egentlig Tiny Houses trenden?

  Er dette en amerikansk stil som alle er kjempeglade i eller …?

  les mer
 • Multifunksjonelle løsninger for små arealer

  Når man eier en mindre leilighet, er hver centimeter av gulvet, hvert skap og hver hylle gull verdt når man prøver å plassere egne ting. Da spiller plassbesparelse og godt gjennomtenkte løsninger en meget viktig rolle. Ved opprettholdelse av enkelthet og minimalistisk design kan man skape et areal som er perfekt å bo i.

  Men hvordan går man fram steg etter steg når man vil skape et areal som man kommer til å trives i, å bo komfortabelt i, og ikke minst hvor man kan ha ting man synes er mest nødvendige i livet?

  les mer
 • SPØRSMÅL OG SVAR

  Jeg ønsker å bygge selv, hvordan går jeg frem?

  Når er du klar til å bygge ditt eget minihus?  Det er flere steg!

  Kommer Mario`s Tiny House og holder kurs her i Norge?

  Hvordan kan jeg finansiere mitt minihus på hjul?

  Hvorfor velge minihus på hjul og ikke campingvogn, eller husvogn?

  les mer
 • Mindre plass – mer frihet

  Mikroleiligheter og leiligheter med et lite volum er blitt veldig populære blant boligkjøpere. Det er ikke bare gunstig pris som gjør at den type boliger blir mer og mer etterspurt, men det er først og fremst uavhengigheten leilighetene byr på som folk setter veldig høyt. I disse mikroleilighetene finner vi samme planløsning som i større leiligheter. Planløsningen er lik, men rommene blir mindre, og samtidig legges det vekt på funksjonalitet.

  les mer
 • miniMALISME for nybegynnere!

  Livet vårt preges av alle ting vi har rundt oss – møbler, klær, esker fylt med suvenirer fra sommerferien. Hver minste ting som vi eier, har sin egen historie, og jo eldre vi blir, desto flere ting har vi samlet. Hva ville ha skjedd hvis vi plutselig hadde blitt kvitt halvparten av tingene? Hadde vi klart å overleve da og vært i stand til å føre et komfortabelt liv?

  les mer
 • Kan et minihus være selvforsynt, slik at du ikke trenger å være avhengig av strømleverandør?

  For å møte forventningene til våre kunder, ønsker vi å gi dem de mest moderne løsningene. Et viktig element i våre prosjekter er garantien for kundenes tilfredshet med offgrid hus. Prosjektene er utviklet over mange år med komfort og kvalitet i fokus.

  les mer
 • Dusjkabinett VS badekar i japansk stil

  Dusj eller badekar? Det er et spørsmål mange av oss stiller seg under planlegging av sitt minihus. Svaret er ikke så enkelt, da det er flere viktige aspekter som spiller en rolle. For å nevne noen: vann – skal det være vannrør tilkoblet til ditt minihus, eller vil du ha en vanntank som fylles? Ellers må man ta i betraktning sine vaner og preferanser. En må også huske vannforbruket, som er forskjellig mellom dusj og badekar.

  les mer
 • Salgsprosessen

  Kjære dere, i dag blir det om noe helt annet.
  Jeg ønsker å la dere få et innblikk i salgsprosessen vår, og hvem som hjelper til med det.

  Som dere sikkert vet så er Marios Tiny Houses et familiedrevet selskap. Minihus er vår lidenskap og vi bygger med stort engasjement, fordi vi liker det; vi liker å se at det oppstår, vi liker å se at vi dag for dag skaper noe vakkert, minimalistisk men samtidig stort.

  les mer
 • TILHENGER FOR MINIHUS

  Når man bruker tilhenger som fundament for minihus er det veldig viktig at tilhengeren er av god kvalitet, kan transporteres uten å ta skade og at det tåler vekten av minihuset ditt. Det er tross alt tilhengeren som må tåle hele vekten av minihuset, og som fordeler denne vekten til underlaget den står på.

  Tilhengerene Mario’s Tiny Houses tilbyr er designet og bygget spesielt for at man kan bygge minihus på dem. De er dimensjonert for å tåle en høy vekt og det norske klimaet.

  les mer
 • TOALETTLØSNINGER I TINY HOUSE

  Et viktig tema for alle som ønsker å bo i et minihus!

  Vi i Mario’s Tiny Houses tilbyr 3 ulike toalettløsninger:

  ➡️Komposteringstoalett
  ➡️Forbrenningstoalett
  ➡️Vannklosett for tilkobling til kloakk eller ekstern tank

  les mer
 • Minihuslandsby med Mario’s Tiny Houses ?

  Se for deg en minihuslandsby med hus fra Mario’s Tiny Houses? 😁
  Hva tenker du om det?

  Det er kanskje noen spørsmål som naturlig dukker opp:
  ➡️Hva er en minihuslandsby?
  ➡️Hvordan ser de ut?
  ➡️Hvor finner man dem?
  ➡️Hvem kan bo der?

  La oss starte med å forklare hva vi tenker om konseptet med en minihuslandsby.

  les mer
 • MINIHUS OM VINTEREN

  Vår første vinteren med minihuset vårt -  Skarnes. De første snøfallene og de første nettene med frost. I minihuset er det varmt og hyggelig. Vannet renner fra springen, og lyset innenfra lyser opp snøen på utsiden.

  Vi har lyst til å komme med noen tips om hvordan dere kan sikre minihuset før vinteren, og unngå grunnleggende feil. 

  les mer
 • KVALITET OG PRIS

   

  Pleier kvaliteten på et produkt å gjenspeile prisen?
  Om svaret ditt er ja, så er jeg enig med deg. I tillegg vil jeg gjør deg oppmerksom på noen andre viktige faktorer.

   

  les mer
 • Ny blogg med Marios Tiny Houses AS

  Velkommen til vår ukentlige oppdatering på bloggen vår. Fra januar av kommer vi til å skrive ukentlige oppdateringer om hva som skjer hos oss i Marios Tiny Houses. Vi kommer til å lette på sløret om hva som foregår og fortelle dere om de nye prosjektene vi jobber med. Temaene vi tar opp er blant annet funksjonelle løsninger, hva dere er interessert i og trenger og bruk av minihus i det daglige. Det er bare å like og følge oss så er du sikker på å få de seneste oppdateringene.

  les mer
Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her