Dusjkabinett VS badekar i japansk stil

Dusj eller badekar? Det er et spørsmål mange av oss stiller seg under planlegging av sitt minihus. Svaret er ikke så enkelt, da det er flere viktige aspekter som spiller en rolle. For å nevne noen: vann – skal det være vannrør tilkoblet til ditt minihus, eller vil du ha en vanntank som fylles? Ellers må man ta i betraktning sine vaner og preferanser. En må også huske vannforbruket, som er forskjellig mellom dusj og badekar.

 

En rask 🚿 dusj...

Den største fordelen med vår dusj er dens dimensjoner. Dette alternativet er veldig gunstig for de som setter pris på rask forfriskning. Det fungerer utmerket om morgenen, i varmt vær, så vel som etter jobb eller en hard treningsøkt. Dusjen gir rask forfriskning og gir kroppen masse energi. Den er også mer praktisk for eldre mennesker. Ifølge leger og kosmetologer er dusjen mer hygienisk, tørker ikke huden, og gjør det enklere å utføre behandlinger som peeling eller depilering.

 

https://www.finn.no/115586559 

 

Dusjkabinett fra Mario’s Tiny Houses er ikke bare en interessant teknisk løsning, men også et veldig fint objekt. Det minimalistiske firkantete kabinettet er laget av høy kvalitets harpiks og gelcoat som er polert til høyglans. En viktig funksjon med gelcoat er å eliminere mugg og sopp i og rundt dusjkabinettet. Ytterligere elementer i våre dusjløsninger er antiskligulv og hyller som understreker minihusets moderne utseende.

 

 

… eller et varmt bad i badekaret 🛁?

 

Å bade i et badekar er en utmerket måte å slappe av på om kvelden. Det kan også fungere som en aromatisk oppvarmingsøkt som forbedrer stemningen under de lange høst- og vinterkveldene. Badekarene i japansk stil er små, dype og har en liten sittebenk i midten.

 

Badekar fra Mario’s Tiny Houses er laget av samme materiale som våre dusjkabinetter.  De er elegante og solide mens den unike rektangulære formen gir de et moderne preg. Det innebygde setet gjør det i tillegg enkelt å komme inn og ut av badekaret.

 

 

 

Vannforbruk

 

Det er en utbredt oppfatning om at dusjen vinner når det gjelder vannsparing. Alt avhenger imidlertid av badekarets kapasitet og tiden vi bruker i dusjen. For å fylle badekaret i japansk stil bruker vi i gjennomsnittet 60 liter vann. Når det gjelder dusj derimot, blir gjennomsnittet 10 liter vann per minutt. Dermed vil en 6 minutters dusj bety samme vannforbruk som et bad i badekar.

 

 

Hvilken løsning velger du?

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her