En miljøvennlig gjenvinning av varmenergi i minihus!- Hva er og hvordan virker den på et lite areal?

Rekuperasjon, med andre ord en økologisk gjenvinning av varmeenergi!

 

Rekuperasjon er med andre ord en mekanisk balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Man kan gjenvinne varmen fra avtrekksluften og få forvarmet trekkfri tillufts-tilførsel. Rekuperasjon er en nyhet hos Mario´s og vi installerer den i minihus istedenfor naturlig avtrekksventilasjon. Rekuperasjon assosieres med sparing av varmeenergi. Nedenfor skal vi vise, hvordan rekuperasjonen virker.

 

 

 

Fordeler med montering av rekuperasjon.

 

Bruker vi rekuperasjon, gjenvinner vi varmen fra avtrekksluften som føres ut av minihus. Dette resulterer i lavere regninger for oppvarming. Avtrekksluften lagres i varmeveksler hvor den varmer opp en frisk luft som kommer utenfra til vårt minihus (avtrekksluft og frisk luft blandes ikke). På denne måten reduseres varmetap med opptil 50 %. Det er sikkert mer komfortabelt å bruke en mekanisk balansert ventilasjon med varmeveksler enn naturlig avtrekksventilasjon. Rekuperasjon reduserer risiko for dannelse av kalde gjennomtrekker og dette gjør bruk av minihus enda mer komfortabelt.

 

Altfor fuktig luft kan effektivt føres ut eller tørkes i avfukter.

 

Neste fordel med bruk av rekuperasjon er dens sikre funksjonalitet. Rekuperasjon virker i alle årstider, uansett værforhold. Om vinteren økes ikke varmebehovet, og om sommeren kjøles rom effektivt.

 

 

 

Rekuperasjonnskostnader med varmegjenvinning er større enn tradisjonell, naturlig avtrekksventilasjon. Men sammenlignet med naturlig ventilasjon er dette alternativet mer komfortabelt. Ytterligere varmevekslere bidrar til en komfortabel bruk av minihus og reduserer behov for varmeenergi. Dette resulterer i mindre kostander for oppvarming.

 

Vi kan anta at i de godt isolerte husene fra Mario´s Tiny Houses blir innstallering av rekuperasjon en god investering.

 

 

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her