Hvem kan kjøre tilhenger med minihus og hva slags bil egner seg til det?

Grunnleggende funksjonalitet til minihuset er at det er mobilt. Denne mobiliteten går ut på at man har et hus som har egne hjul, og huset kan rett og slett fraktes ved å feste det til bilen, og man bestemmer selv hvor huset skal plasseres.

 

 

Ved frakt av minihus gjelder Vegdirektoratets regler om tilhengerens vekt og mål, og det er samme regler som gjelder for campingvogner.

 

 

Hvordan frakte minihuset?

 

  • På egen hånd

Du må ha førerkort klasse B+E (dvs. «vanlig» førerkort for personbil, og i tillegg må du ha rett til å trekke større tilhenger med vekt inntil 3500 kg, og en bil som kan trekke tilhenger med vekt inntil 3500 kg (dette er stort sett terrengkjøretøy, en del pickuper og noen varebiler).

 

  • Leie et transportfirma

I hele landet finnes det mange firmaer som driver med transport og med såkalt veihjelp. Kostnadene beregnes ofte etter kilometerpris. Hvis man velger dette alternativet, slipper man å tenke på en bil som egner seg til frakt av minihus, og på førerrett i klasse B+E.

 

Før du bestemmer deg for å frakte Tiny House på egen hånd, tenk deg om et par ganger. Her er det ikke snakk om EN CAMPINGVOGN, men om en koloss som veier 3500 kg! Har du førerkort B+E, men har lite erfaring - da er det lurt å bestille transport!!!

 

 

 

I det siste har det blitt lagt ut på nettet en del bilder av minihus som veltet på motorveien. En av ulykkene som vi ble opptatt av, var ulykken av franske BALUCHON – firmaet som vi setter en stor pris på og som vi ser til når det gjelder kreativitet og idérikdom. Dessverre eieren av minihuset har fått hjelp av en uerfaren venn, og de fraktet minihuset på egen hånd.

 

Til tross for instruksene fra firmaet Baluchon, har føreren ikke tilpasset farten, og da mistet han kontroll over Tiny House.

 

Heldigvis ble det ikke involvert noen andre biler i denne stygge ulykken, og ingen ble skadet.

 

  Bilde facebook side: Tiny House Baluchon 

 

HUSK!!!: Mobile hus gir oss sjanse for frihet og huset kan plasseres hvor som helst. Men samtidig blir man belastet med et enormt ansvar på veien.

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her