Hvordan isolerer vi våre Tiny Houses?

Det finnes et meget bredt utvalg av forskjellige produkter som kan brukes til isolering av bolighus. Likevel er det fortsatt mineralull som er mest brukt. Men er dette virkelig et godt valg? Kanskje bør man satse på en relativt ny teknologi og velge polyuretanskum?

 

Den store fordelen til skumisolering er at dette er en veldig nøyaktig isoleringsløsning. Isolering i sprayform påføres flytende med spesialmaskiner og dekker hele overflaten. Det er lite sannsynlig at isolasjonen blir utført feil, og risikoen for at det vil oppstå noen hull (varmebroer) er minimal. Skummet er lett, så man trenger ikke å bekymre seg over at isolasjonen vil medføre stor belastning for huset.  

 

            

 

Skumisolering – sammenliknet med mineralull – absorberer fuktighet i en liten grad og har høyere varmeledningsevne. Dette betyr at skumisolering viser bedre termisk isolering og holder varm luft inne. Skummet er også en lite attraktiv føde for gnagere.

 

Har skumisolering noen ulemper? Én av ulempene kan være høy pris. Skumisolering koster ca dobbelt så mye sammenlignet med mineralull. Men det er viktig å huske at skumisolering er en veldig nøyaktig isoleringsløsning og at risikoen for at den blir lagt feil, er nesten lik null.

 

 

Gjennom vegger taper man så mye som 20-30 % varme, derfor er det viktig med god isolering i huset. En meget viktig egenskap til skumisolering er at man kan påvirke rommets bruksareal. Når det gjelder Tiny House, satser vi alltid på å legge et tynnest mulig lag med skum som skal isolere smarthuset på en effektiv måte, og samtidig ikke begrense bruksarealet i betydelig grad. Her passer det best med skum med lukkede celler som gir en effektiv isolasjon allerede ved tynne lag med skum.

 

Skumisolering garanterer ikke bare minimalt varmetap om vinteren, men den sørger også for optimale innetemperaturer om sommeren. Sprøyteisolering har også en lyddempende effekt i minihus. Faktorene som for eksempel en trafikkert vei i nærheten av huset, regn som faller ned på taket, eller mye støy rundt bygningen, kan i stor grad reduseres ved hjelp av sprøyteisolering.

 

 

Visste du at:

 • 10 cm med polyuretanskum tilsvarer 35 cm med mineralull
 • Skumisolering er et lett isolasjonsmateriale som forsterker konstruksjonen uten å belaste den
 • skumisolering har en perfekt gripeevne på alle typer underlag
 • den beskytter tre ikke bare mot sopp og mugg, men også mot bakterier, insekter og gnagere
 • det skjer ingen aldring på skumisolering, og derfor er dette en meget stabil og holdbar isolasjonsløsning gjennom årene
 • etter påføring er skummet luktfritt og ph-nøytralt
 • er støvfritt, og er med dette en trygg isolasjonsløsning
 • er selvslukkende
 • er fullstendig vanntett
 • reduserer støy fra omgivelsene effektivt
 • er en perfekt løsning både om vinteren og om sommeren
Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her