Men hva hvis noen stjeler mitt minihus?

Ett av spørsmålene som mange av dere stiller dere er: «Men hva hvis noen stjeler minihuset mitt eller bryter seg inn i det?» Vel, la oss tenke litt over det. Alle små hus kan stjeles og man kan bryte seg inn i dem, huset må bare ligge avsides og tyven må ha nok tid til å kunne bryte seg inn. Vårt mål er å foreta forebyggende tiltak mot tyveri og innbrudd.

 

Nedenfor kan du finne noen tips til hva du kan gjøre for å hindre at tyven bryter seg inn i ditt minihus eller stjeler det.

 

 

 

TILHENGERSIKRING

 

Når man tenker på sikring av Tiny House, bør man ikke bare tenke på at noen kan stjele ting som er i huset, men også på hvordan man kan forebygge at noen stjeler selve huset! Det at man har en sikker dørlås, har ikke så stor betydning i tilfellet hvis tyven stjeler selve huset.

 

  • Gjør minihuset vanskelig å frakte. Får tyvene ikke frakte huset, klarer de sikkert ikke å stjele det. En god måte på hvordan man kan gjøre minihuset vanskelig å frakte er å ta av hjul (dette er også et godt rustforebyggende tiltak)
  • Lås tilhengeren– det finnes en rekke produkter for tyverisikring av tilhenger. Du kan sette på kjetting og feste den på hengerfeste, og så binde den til f.eks. et tre.

 

                             

 

Det finnes også hjulsperre som ligner sperrer brukt av veihjelpsoperatører. En vanlig løsning er tilhengerens tyverisikring som kan kjøpes i butikker med tilbehør og utstyr til campingvogner.

 

SIKRE DITT HUS   

 

Når du endelig blir tryggere på at tyven ikke får stjele minihuset ditt, er det da på tide å foreta tiltak mot uautorisert tilgang til huset. Den type tyveri er mye mer sannsynlig, for den krever lite planlegging og lite utstyr.

Det finnes mange forskjellige alarmsystemer på markedet. Hvis huset ditt ligger langt fra byen eller langt fra naboer, blir alarmsystemet ikke så effektivt, for dets virkning går ut på at noen må høre sirenelyden og reagere på den. Men selv om ingen andre enn selve tyven hører lyden, kan sirenelyden skremme tyven bort.

 

  • Leie vaktselskap. Etmeget effektivt, men samtidig dyrt tiltak for innbruddssikring av Tiny House.

 

  • Kameraovervåking. Sikkerhetskameraer er et tiltak som effektivt skremmer bort tyven. Det finnes to forskjellige typer av sikkerhetskameraer; kameraer hvor videoopptak lagres lokalt i en digital DVR-enhet, og kameraer hvor videoopptak lagres «i skyene» (dvs. på eksterne servere).

 

  • Innbruddssikkert beslag i dører og vinduer er eksempel på et annet viktig tiltak mot innbrudd. Et eksempel på innbruddsikkert beslag er låsbare håndtak eller håndtak med sperre, og beslag som gjør det vanskelig for tyven å bryte opp vinduskarmen.

 

  • Ekstra belysning ute, helst med bevegelsessensor. Dette er et billig og sikkert tiltak som skremmer bort en potensiell tyv.

 

FINNES DET NOEN ENKLE GREP FOR BEDRE SIKRING AV HJEMMET, SOM IKKE KOSTER NOE?

 

 

 

Man kan skjerme innsynet ved å bruke gardiner, rullegardiner eller persienner. Da blir huset ikke så attraktivt for tyver, som ofte velger ut hus som skal ranes ved å kikke først gjennom vinduer.

Man må også være forsiktig når man … kaster søpla! Ved å plassere tomme TV-, spillkonsoll-, PC- eller hjemmekinoesker foran huset, viser vi den potensielle tyven hva vi har inne i huset.

Noen ganger når man går ut, lukker man ikke inngangsdøra/vinduer, eller de står vid åpen. Da inviterer man rett og slett tyven inn i huset. Derfor bør alle dører og vinduer lukkes når man forlater huset.

Til slutt kommer spørsmålet: hvilke løsninger er best for innbruddssikring av huset? Sannheten er at jo mer tiltak man gjør, desto bedre innbruddssikring får man.

 

Man må likevel huske at det som er viktigst er at man har det hyggelig i huset, og sikkerheten bør ikke gå utover hverdagslivet vårt.

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her