MINIHUS OM VINTEREN

Vår første vinteren med minihuset vårt Skarnes. De første snøfallene og de første nettene med frost. I minihuset er det varmt og hyggelig. Vannet renner fra springen, og lyset innenfra lyser opp snøen på utsiden.

 

Vi har lyst til å komme med noen tips om hvordan dere kan sikre minihuset før vinteren, og unngå grunnleggende feil. Riktig sikring av tilhengerens hjul må til for at minihuset kan brukes og flyttes på til neste sesong. Vedlikehold og rengjøring gir deg en garanti på at du slipper unødvendige overraskelser under frakt på vårparten.

En viktig ting å ta vare på er dekkene.

 

La oss starte med å ta for oss vedlikehold av hjul med dekk. Det er viktig at de holdes rene. Et godt utgangspunkt er bilshampoo og en myk børste. Det er også viktig å tørke over hjulene slik at man unngår rust på felgene. Man burde også fjerne steiner som har satt seg fast i dekkene, også småsteiner kan deformere dekkene. Riktige forberedelser før overvintring av dekkene har mye å si for levetiden. Etter rengjøring, rensing og tørking burde man også sørge for at lufttrykket i dekkene er riktig. Dette er spesielt viktig da et minihus som står på samme sted lettere kan få deformerte dekk. Man burde også bestille dekke til hjulene som beskytter dem mot fuktighet og smuss. Hjul som er sikret på denne måten overlever med sikkerhet vinteren 🌬😁

 

Jeg kan fortelle dere noe; et gammelt polsk ordtak går slik “En gammel skomaker går uten sko”, og for vår del stemmer dette. Vi glemte faktisk å kjøpe dekke til hjulene på vårt eget minihus når vi forberedte oss til vinteren. Ja ja, vi er i alle fall en erfaring rikere😂. Så får vi se hvordan det har gått med hjulene til våren.


☃️


Sikring av el- og gassinstallasjon


Enkelte av minihusene vi selger har installert gassanlegg i tillegg til det elektriske. Når det kommer til det elektriske anlegget er det viktigste at det ikke kommer i kontakt med vann eller fuktighet. Når det gjelder gassanlegget er det viktig at man gjør noen forberedelser. Uavhengig av hvor man har gassbeholderne stående (maks 2 stykk a 11 kg) er det alltid viktig å være forsiktig under bruk. Husk at propan er det alternativet for bruk i minihuset ditt.
Det har kokepunkt ved -42 grader celcius, og for høyere temperaturer kan det fint brukes til både oppvarming av minihuset, vann og til matlaging. Dette sier noe om kvaliteten på produktet. For å være på den sikkre siden burde man dekke til flaskene med et spesielt trekk som holder gassbeholderne varme.

 

Kjøp av elektrisk varmet vannslange


Hvordan burde vii koble vann til minihuset? Om du tenker å koble på en vanlig hageslange til huset og deretter til minihuset er det ikke mye å skrive om. Det er enkelt. Om du ønsker en fast vannforbindelse som også fungerer bra på vinteren så må vi se på noe litt mer spesialisert. Det finnes oppvarmede slanger for vann, som kan ligge på bakken og som tåler en kulde ned til -40 grader celcius uten at vannet i slange fryser. Det medfører en utgift på ca 2600 kr men kan vise seg å være en god investering for en stabil vannforsyning til minihuset ditt på vinteren. Ikke glem å isolere tilkoblingen i begge sider.
Hva med å sikre gråvannstanken mot å fryse? - spør du? Gråvannstanken kunne vi plassert inne i minihuset, men den kan også plasseres på utsiden om den har en form for oppvarming. Om du ønsker å koble til kloakk så må du passe på at fallet er stort nok. I motsatt fall vil vannet kunne fryset i røret som leder gråvannet til kloakken.

 

Beskytt chassiet til tilhengeren


Beskytt chassiet til tilhengeren, som minihuset står på slik at det ikke kommer masse snø på undersiden. Varmetapet gjennom gulvet er ikke stort da det er godt isolert og det er lagt inn en varmefolie som gir deg en komfortabel varme i huset når du er hjemme.

 

Beskytt tilhengerfestet


Tilhengerfestet (kulen) burde smøres med universalsmøring, også burde festet og resten av konstruksjonen tildekkes slik at man holder snø og regn ute.

 

Lag deg en kopp kaffe og slapp av.


Etter alt arbeidet og forberedelsene før vinteren kan du være stolt over innsatsen. Sett deg godt tilrette, drikk en kopp kaffe mens du betrakter den vakre utsikten gjennom vinduet i minihuset ditt.

Snøhvit vinter!

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her