Minimalisme – ekstrem opprydding på kjøkkenet.- Alt om kjøkken.

Hvorfor oppbevares så mye mat i kjøkkenskap?

Vi spiser og drikker altfor mye, og dette påvirker helsa vår negativt. Følgelig må vi bruke masse penger på legekonsultasjoner og medisiner. Hvorfor kjøper vi så mye mat, helsekostprodukter, kokebøker og bøker om kosthold? Alt dette er jo irrasjonelt og henger ikke sammen, med mindre man har vært borti krig eller opplevd sulten …. Men hvordan kan man forklare det som skjer med generasjonen som ikke har den slags erfaringer?  Maten som vi oppbevarer hjemme, kunne godt holdt for hele regimentet! Alt dette endrer slik at produktene som har gått ut på dato, kastes i søpla. Hvorfor tømmer man ikke kjøkkenskap slik at man får god plass, og så kjøper bare det man trenger?

 

 

 

             Kun basisprodukter i skapet.

 

Er du klar over hvor mange matprodukter og krydder oppbevares i ditt kjøkkenskap årevis? Har du ikke lagt merke til de produktene, betyr det at du ikke har behov for dem. Opprydding i kjøkkenskap bør få deg til å reflektere over livets mening, ditt kosthold, familiens budsjett. Vær konsekvent og ikke kjøp nye matprodukter, bortsett fra ferskvarer, før alle kjøkkenskap blir tomme for mat.

 

Kjøkkendingser.

Man kan si at man bruker både for mye og for lite tid på matlaging: det bugner av utstyr på kjøkkenet, og følgelig lager man altfor få enkle og balanserte retter av ferske varer. Man samler alle dingser som skal gjøre matlaging enklere, og tenker at mat er livets viktigste ingrediens. Men ofte er det slik at vi nesten er engstelige for at vi fortsatt mangler riktig kjøkkenutstyr, og kjøper mer og mer av det.  

 

Man trenger ingen avansert kjøkkenutstyr for å spise sunt.

 

Man oppbevarer masse ting på kjøkkenet, men innerst inne vet man at det er stor sjanse for at de tingene aldri blir brukt. Det er vanskelig for oss å erkjenne hva man egentlig trenger. Tenk hvor ofte har du gjester? Bruker du alt av kjøkkenutstyret? Lag en liste over utstyret som du aldri eller nesten aldri bruker, og som du kan fint klare deg uten. Retters enkelhet er nøkkelen til matens geniale smak.

 

Produkter av plast og andre miljøskadelige stoffer.

 

I dagens samfunn har gjenvinning hele tiden vært sentralt i å håndtere avfallet som oppstår i samfunnet. Ville vi konsumere mindre, ville det ikke vært nødvendig å gjenvinne avfallet. Ville vi handle mat på torget og pakke det vi har kjøpt i en kurv, ville problemet knyttet til produksjon av plastposer og plastemballasjer blitt løst. Prøv å unngå bruk og kjøp av plastprodukter. Bruk glass til oppbevaring av matprodukter, bruk tøyservietter, bomullskluter. Når du skal i butikken, ta med deg en stoffpose istedenfor å velge plastpose. Spar jordens naturlige ressurser, spar penger, bruk flergangsposer og flergangsbeholdere.

Dagens samfunn er forbruksslaver som kjøper altfor mange ting. Mange matvarer er pakket i boks, tube eller plastemballasje. Det å bry seg om miljøet betyr ikke at man må la være å gjøre noe man liker, tappe noe eller føre et kjedelig liv. Egentlig er det helt omvendt – livet blir mer spennende, mer interessant, bedre, lengre og sunnere. Helsa, pengesparing og økologi utgjør en helhet.

 

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her