Oppvarmingsløsninger for minihus.

   

 

  

       Optimal innetemperatur året rundt gir økt bokomfort i minihuset. Det er nødvendig med oppvarming om høsten, om vinteren og om våren. Hver type bygning, uansett om det er en blokk eller et minihus, må ha et oppvarmingssystem.

 

 

 

 

 

  • God isolasjon

 

 

Det kan bli dyrt med hver type oppvarming hvis huset er dårlig isolert. God isolasjon er en av de viktigste faktorene for å spare på varmen. Vil man redusere energiutgiftene, må man ha god vegg- og takisolasjon, for varm luft går opp. Det er verdt å vite at rommene bør luftes når man bruker oppvarming. Lufting skal være kort, men så intenst som mulig, og panelovner skal skrus ned under lufting. Ellers kommer panelovner til å produsere enda mer varme, men den vil fort forsvinne gjennom åpne vinduer.

 

 

 

 

  • Gulvvarme – varmefolie

Dette er tilleggsvarme som ikke kan erstatte hovedoppvarmingssystemet i huset!!!

Oppvarming med varmefolie er en brukervennlig løsning. Brukes varmefolie som gulvvarme, fordeles varmen jevnt over hele gulvflaten som er kald, og risiko for at støvmidd flyr opp i luften, reduseres betydelig. I tradisjonelle oppvarmingssystemer spres varmen via konveksjon, og den varme luften går oppover og tar med seg støvmidd - slik spres de i lufta. Gulvvarmen gjør ikke luftveiene og øyne tørre 😊.

I motsetning til klassiske varmekabler eller varmematter, produserer varmefolien varmen med hele overflaten. Varmen produseres ikke i en ledning med høy temperatur, og derfor kan varmefolien legges under alle overflater. Energiforbruket er 50% mindre enn ved tradisjonell varmematte.    

I gulvvarmen spres varmen hovedsakelig via stråling, men det oppstår også konveksjon her. Konveksjonen er i dette tilfellet mindre intensiv enn ved panelovner.

 

 

 

 

  • Peis

 

 

 

        I minihus monteres vanligvis lukket peisinnsats, for dette gir mye sikkerhet. I tillegg til dette varmes minihuset fort og effektivt, og man kan spare da mer penger. Noen velger å ha peis som den eneste oppvarmingskilden i huset. Velger man den type oppvarming, må man være klar over hvilke krav som må oppfylles for at peis vil fungere slik som den skal.

       Røyk- og luftrør spiller en meget viktig rolle her. Et anlegg som er lagt opp på riktig måte fungerer på 10-12 pascaltrekk i skorsteinkanalen.

       Plass hvor peis skal plasseres skal velges slik at røyktann i peisinnlegget kan kobles sammen med vertikalt røykrør i skorsteinen ved bruk av rør i en vinkel på 45˚. Da unngår man problemer knyttet til skorsteinstrekk som lett kan oppstå når man kobler rør sammen i en vinkel på 90˚. Skorsteinslengde regnet fra koblingspunktet bør ikke være mindre enn 3,5-4 m. 

 

 

 

 

 

 

  •  Klimaanlegg

Klimaanlegg er nå blitt en mer og mer populær løsning i minihus. Man investerer for å bo komfortabelt, særlig i sommersesongen, for det er da blitt meget varmt de siste årene. Men hva skjer med klimaanlegget utenfor sesongen? Generelt fungerer hvert klimaanlegg som en varmepumpe, så det kan både kjøle ned om sommeren og varme opp resten av året.

Klimaanlegg av god kvalitet er laget slik at det kan varme opp rommene ved utetemperatur opptil 30˚ minusgrader. Klimaanlegget er en slags varmepumpe med luft-til-luft løsning. Selve klimaanlegget kan da fungere som en oppvarmingsløsning som blåser ut luft.

 

 

  • Panelovn

Elektrisk oppvarming anses som enkel i bruk og nesten problemfri. Elektrisk oppvarming er enkel å regulere og effektiv pga. lavt energitap.

Vegghengte panelovner spres varmen stort sett via konveksjon, dvs. at den varme luften går oppover.  

 

                     

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her