Salgsprosessen

Kjære dere, i dag blir det om noe helt annet.
Jeg ønsker å la dere få et innblikk i salgsprosessen vår, og hvem som hjelper til med det.

 

Som dere sikkert vet så er Marios Tiny Houses et familiedrevet selskap. Minihus er vår lidenskap og vi bygger med stort engasjement, fordi vi liker det; vi liker å se at det oppstår, vi liker å se at vi dag for dag skaper noe vakkert, minimalistisk men samtidig stort.

 

Når vi startet å bygge det første visningshuset var det en gåte for oss hvordan Norge kom til å ta imot oss og produktet vårt. På hvilken måte vi skulle nå frem til de som trenger minimalisme, som ønsker å leve i harmoni med seg selv!! For tross alt - "Hvem ønsker ikke å være fri fra livløse ting"!!

 

Starten er alltid tung, når vi viste frem (stilte ut) minihuset vekket det mye interesse. Vi startet å få mange spørsmål om lovverket og hvor man kan sette et slikt minihus. (det kommer vi tilbake til i et senere blogginnlegg). Det var en hyggelig erfaring og vi håper at vi fikk hjulpet.

 

2017 var et prøveår for oss. En prøve i å opprettholde selskapet og å utvikle den nye trenden på det norske markedet som er TINY HOUSE. Og DET GIKK!!!!

 

Jeg har lyst til å fortelle dere en artig anekdote som handler om salg. Som jeg skrev tidligere er det en familiebedrift, så hele familien er med bedriften i ånd og tanker - også de små barna. Om sommeren når vi var tilstede under Sommertoget (21.07.2017), siden det var en familiehendelse dro vi dit alle sammen!! Mamma, pappa, døtrene og Tiny House- SKARNES. Vi dro ikke dit for å selge, det var tid for å presentere kommunens attraktivitet. Men barn er jo uforutsigbare ☺️. Når vår eldste datter ble igjen i minihuset alene i 10 min, følte hun seg som en selger av yrke. Hun startet å gi de besøkende en rundtur i huset og å beskrive innsiden. (Her er kjøkkenet, her er badet). En dame gikk fra imnihuset etter den hyggelig samtalen. Vår lille selger hadde gjort så godt inntrykk på henne at hun bestemte seg for å komme tibake og dele sin hyggelige erfaring med den mindreårige selgeren - som hun sa, neste solgte henne et minihus !!!! 

 

                                                            

Ved å fortelle denne historien ønsker vi å vise at alle og enhver av dere ar viktig for oss, at hver av deres mail, melding på FB eller telefon blir tatt seriøst.

 

 

Det er dere, kjære kunder, som skaper den nye trenden som er TINY HOUSE vi er her for å hjelpe dere med det. Derfor følger vi 6 salgsprinsipper:

 


1️⃣ Din overbevisning
Det er vårt utgangspunkt for vår individuelle tilnærming til hver person vi snakker med. For Marios Tiny Houses er hver kunde viktig. På samme måte, uten tvil. Med alle personer vi har møter med, har samtalen en betydning, noe verdifullt for vårt selskap.

 

2️⃣Kunden om et blankt ark
Jeg lar meg sammenlikne kunden og et blankt ark. Vi liker det. Vi antar ikke noe fra begynnelsen av. Vi lar oss ikke styre av hva den forrige kunden, som vi snakket med tidligere, forventet. Hver kunde har andre behov og visjon for sitt eget minihus, derfor betrakter vi dere individuelt.

 

 3️⃣Vi bruker ikke standardiserte samtaler
Alle liker å snakke. Det liker vi også. Derfor nærmer vi oss hver kunde forskjellig. Hver samtale er unik, annerledes. Vi går bort fra standarisert snakk om alt og ingenting. Vårt mål er at ikke kunden skal føle seg som "alle andre".

 

 4️⃣Vi lytter til forventningene dine!
Vi lytter til det kunden har å si, hvilke behov han, hva som er viktig. Vi innhenter all informasjon og på grunnlag av det tar vi videre steg.

Kunden - SNAKKER ↔️ Marios Tiny Houses - LYTTER.

 

 5️⃣Vi husker detaljer
Alle deres rettningslinjer, tanker blir skrevet og lagret i systemet, slik at vi kan husk dine behov.

 

6️⃣ Vi gir tid til å tenke på det
Vi skjønner at de som tar kontakt, kan komme tilbake til oss flere ganger før de benytter seg av våre tjenester. Før de blir kjent med oss og stoler på oss. Derfor gir vi dere så mye tid dere trenger. Vi hører og svarer på alle spørsmål, vi hjelper, diskuterer. Vi tenker aldri at tid med kunden er bortkastet tid. Selv ikke når det ikke fører til salg.

 

Teamet bak Marios Tiny Houses AS

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her