SPØRSMÅL OG SVAR

Hvorfor velge minihus på hjul og ikke campingvogn, eller husvogn?

Et minihus på hjul er designet og bygget for å være et helårshjem. Det som skiller det fra andre alternativer er komfort, isolasjon, tilpasningsmuligheter og materialer. I motsetning til en husvogn kan det flyttes med vanlig bil som kan dra tilhenger opp til 3500 kg.

 

Hvor kan jeg sette minihuset?

Det er mange steder det er mulig å sette et minihus på hjul. Det enkleste er å høre med familie eller bekjente om de har ledig plass på tomten. Alternativt kan du leie plass hos noen eller skaffe en fast plass på en campingplass.

 

Hvor mye kan jeg tilpasse minihuset?

Vi har utarbeidet noen planløsninger for våre minihusmodeller, velg den som passer deg best. Mindre endringer kan gjøres etter kundens ønske. For større endringer som medfører at planløsningen forandres, eller at elektrisitet og/eller rør må legges annerledes vil det tilkomme en ekstra kostnad til arkitekt.

Om du ønsker din helt egen planløsning og er forberedt på å investere tid og arbeid tilbyr vi også muligheter for deg. Du kan kjøpe vår tilhenger som er designet og bygget for å bygge minihus på, du kan kjøpe et minihus fra oss hvor du bygger og ordner alt innvendig selv. Husk at minihuset til slutt må godkjennes av statens vegvesen, og at det elektriske og rør må ordnes av fagfolk.

 

Kan dere bygge med mine materialer?

Vi kan dessverre ikke bygge med dine materialer. Dette er for å sikre kvalitet, garanti og vekt. Du er hjertelig velkommen til å kjøpe tilhenger av oss, og enten bygge selv eller leie inn en entreprenør til å bygge. Husk at ikke mange er kjent med utfordringene det er å bygge et minihus og det kan fort blir dyrere enn du antar. Små feil kan bli til store problemer etterhvert, og det kan bli vanskelig å få det godkjent hos statens vegvesen.

 

Hvordan kan jeg flytte på minihuset?

For å flytte på minihuset må det brukes en bil som kan dra tilhenger opp til 3500 kg. Sjåføren må ha førerkort klasse BE eller høyere. Statens vegvesen har en tilhengerkalkulatorhvor du kan sjekke hvor tung tilhenger en aktuell bil kan dra. Du kan også ta kontakt med oss for et prisforslag for transport.

 

Hvordan kan jeg finansiere mitt minihus på hjul?

Første steg er å finne ut om du ønsker å kjøpe et nøkkelferdig minihus på hjul eller om du ønsker å bygge hele eller deler av minihuset selv. Det bestemmer i størst grad hvor mye kapital du trenger. Et minihus på hjul kvalifiserer ikke til boliglån, men det er mulig å ta opp lån tilsvarende til campingvogn. Mario’s Tiny Houses AS samarbeider med Eiendomsfinans Romerike og kan hjelpe deg med å finansiering av minihuset ditt.

 

Jeg ønsker å bygge selv, hvordan går jeg frem?

Sett deg inn i hva det innebærer å bo i et minihus, fordeler og hva det er viktig å tenke påFinn ut hva slags behov du har, antall sengeplasser, prioriteringer …Finn en ferdig planløsning nettsiden vår, modifiser den eller design din egen.Om du ønsker å designe din egen planløsning må du ta hensyn til krav og muligheter.Som regel kan man si at en ferdig planløsning, eller med små modifikasjoner er en god del rimeligere enn å få noen andre til å bygge egendesignet løsning for seg.

Om du ønsker å bygge ditt eget minihus vil som regel kostnaden arbeidstid og tid brukt på research tilsvare kostnaden det er å betale for å få det bygget for deg. Det er altså et spørsmål om hvor mye penger du har tilgjengelig opp mot hvor mye tid du har, det å være nevenyttig har også mye å si.

 

Når er du klar til å bygge ditt eget minihus?  Det er flere steg!

  • Planlegg hvordan det skal bygges
  • Undersøk hvor du kan sette det når det er ferdig
  • Kjøp en passende tilhenger laget for minihus 
  • Regn ut hva vekten blir. Mange erfarer at det fort kommer over 3500 kg om de ikke planlegger veldig nøye og finner de letteste løsningene.
  • Sett deg inn i krav, byggemetoder, verktøy og materialer
  • Kjøp materialer
  • Start byggeprosessen
  • Få hjelp av fagfolk til det elektriske og VVS

 

Kommer Mario`s Tiny Houses AS og holder kurs her i Norge?

Ja !! Marios Tiny Houses AS planlegger å holde et kurs i hvordan du kan bygge ditt eget minihus på hjul. Kurset vil bli i 7-8 juli og det er 2-dagers kurs hos oss på Skarnes. Mere info kommer i første uke av Mai. Følg med på vår Facebookside!

 

Hvor stort kan minihuset på hjul bygges?

Vi tilbyr minihus som bygges på en tilhenger som er 5 eller 7 meter lang og 2.55 meter bred. Den innvendige størrelsen på 5m tilhenger blir på ca 12 kvadratmeter + 5 kvm sovehems og den 7m blir på ca 17,5 kvadratmeter + 5 kvm sovehems. Vekten blir i underkant av 3500 kg slik at det kan flyttes av en egnet bil og en sjåfør med førerkort klasse BE.

Det er også mulig å spesialbestille større tilhenger, men prisen vil da være høy og det trengs spesialbil for å flytte på minihuset.

 

 

Noe mer du lurer på?

 

Send oss en mail:

info@mariostinyhouses.com

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her