Tiny house for en familie på fire. Er dette mulig?

Jo større familie, desto større bolig – må det alltid være slik? Er 25 kvm for lite areal for en familie på fire for å kunne leve komfortabelt og ha nok plass? Ikke alle har råd til å kjøpe et stort hus eller en stor blokkleilighet. I tillegg til dette er store boliger ikke så lett tilgjengelige i f.eks. mindre byer. Det finnes likevel andre løsninger som gjør at til og med et lite areal vil passe for barnefamilier 👨‍👩‍👧‍👦.

 

Hele arealet til minihuset må utnyttes maksimalt. Man må vise en del kreativitet for å kunne skape en funksjonell bolig på et lite areal. Det er ikke en lett oppgave, men dette er ikke umulig 😅.

 

I et lite minihus spiller familiens samlingsplass størst rolle. Det er der familien kan nyte tid sammen, hvile, leke, jobbe eller spise sammen.

 

Stue med kjøkkenhjørne

Når stuen og kjøkkenet slås sammen til ett rom, virker da til og med et lite areal større og man får mange innredningsmuligheter. Hvis kjøkkenmøbler plasseres på begge sider (slik at to personer kan lage mat samtidig) eller i en rekke, og hvis fargen på kjøkkeninnredning matcher fargen på møbler i stuen, virker da alt som en harmonisk helhet. Dessuten kan et spisebord eller kjøkkenbenk med 4 sitteplasser skape en grense mellom kjøkkenet og stuen.

 

 

Barnerom

Vurder hvor mange rom du har behov for med utgangspunkt i hvor mange barn det er i familien. To hems eller ett større rom til to barn nede i minihuset? Et lite areal betyr ikke automatisk lite plass. Det kan være helt omvendt - manglende kreativitet kan gjøre en bolig på 35 kvm til en trang bolig med dårlige innredningsløsninger😉. 

 

 

Hems

Hems med to senger – dette er noen ekstra kvadratmeter.

Man får ikke bare et større soveareal, men også mer areal nede i minihuset. I hems kan man ha møbler til oppbevaring av klær eller man kan henge opp noen hyller.

 

 

Bad

Badet må planlegges veldig nøye. Velger du badekar (f.eks. japansk stil 😉), da må du ha skjermbrett slik at en annen person kan dusje samtidig.

En praktisk løsning er også vegghyller plassert over klosett (hvis det ikke finnes et vindu der) f.eks. for oppbevaring av håndklær eller toalettsaker.

 

 

Skyvedør

Innerdører som står åpne, tar veldig mye plass. Arealet rundt døra som benyttes ved åpning og lukking må være tomt, og i tillegg til dette er det ikke mulig å utnytte veggen døra åpnes mot. Derfor anbefales skyvedør for små boliger.

 

 

Vegg-/skapseng

Med tanke på små boliger kommer møbelprodusenter med mange smarte løsninger som f.eks. vegg- eller skapseng. Dette er en perfekt løsning for foreldre deres barn ønsker å ha hvert sitt rom oppe i hemsen.  Moderne vegg- og skapsenger er en smart og flott innredningsløsning.

 

Minihus betyr ikke at boligen ikke er funksjonell og at det bare er familier uten barn eller enslige personer som kan bo der. Smart planløsning, noen gode innredningsgrep, en klype kompromiss, og plutselig får man en bolig som er skreddersydd for en stor familie 😁.

 

                                           

 

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her