Tiny Houses – veien til frihet og økonomisk uavhengighet.

Tiny House gir deg frihet.

Frihet er noe som alle liker og setter utrolig stor pris på. Frihet betyr ikke bare økonomisk uavhengighet, men det er også vår livsstil.

Tiny House tilbyr frihet fra overflod av ting, og framfor alt får man frihet fra perfeksjonisme og fra å oppfylle andres, men også sine egne forhøyede forventninger.

Tiny House hjelper oss å lære seg å leve slik at det hvem man er betyr mye, og det man eier har ikke så stor betydning. Dette gjør at man ikke blir avhengig av ting og at man ikke har trang etter å eie noe. Det å eie bør ikke være vårt mål i livet! Overflod av materielle ting kan bare føre til kjedsomhet.

 

                                                  

 

Økonomisk uavhengighet gir oss mer tid, penger og ting spiller ikke så stor rolle.

Trenger vi virkelig så mange materielle ting? Vi jobber mer for å kunne bruke mer penger. Nå for tiden er det slik at fra alle kanter hører man bare at man fortsatt har for lite for å kunne leve et lykkelig liv. Vi har skapt en verden full av overflod, og dette gjør at man bare vil ha mer og mer.

Vet du hvordan dette kan ende?

Dette kan svekke familiebånd og føre til krise i familien. Barna blir oppdratt uten noen verdier i livet, for foreldrene er på jobb hele tiden ... Man overforbruker jordens ressurser, for det er verdt pengene ... Folk tar også opp mer og mer gjeld, og mange klarer ikke det høye tempoet og lider av depresjon eller nevrose.

Det at du kjøper mye, betyr ikke at du lever mer/bedre. Når man streber etter nye ting, glemmer man fort at det ikke er de som bestemmer verdien vår som mennesker. Selv hvis det å få tak i en ny gjenstand gir oss glede, er dette kun en kortvarig glede. Med tiden får man nye mål i sikte, og da starter moroa på nytt.

En minimalistisk livsstil kommer fra menneskets indre. Dette er en følelse av at ting ikke definerer oss som personer, og at selvtilliten ikke kommer i takt med mengde ting som man eier, eller i takt med hva man eier. Man trenger aldri å bevise noe for andre.

 

 

 

Tiny House betyr besparelse.

For det første, når man eier minihus, bruker man mindre penger, for man trenger færre ting.

For det andre, kjøper man ting av bedre kvalitet, og selv om de ofte er dyrere, brukes de over lengre tid, og man trenger da ikke å bruke penger på nye ting. Dette fører også til tids- og pengebesparelse.

 

Ser du også at det å eie minihus kan gi deg mer sparepenger eller at det kan være en fin løsning for en langvarig optimalisering av husholdningsbudsjett? Eller er kanskje det å bli kvitt ting den største fordelen for deg? Skriv gjerne hva du mener i kommentarfeltet!

 

 

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her