Tiny Houses i Europa!

„Tiny house on wheels” er et fenomen som opprinnelig kommer fra USA, og som nå blir mer og mer populært i Europa.  La oss fortelle dere litt mer om Tiny Houses!

 

THOW (tiny houses on wheels) er rett og slett små hus på hjul som stort sett bygges ved bruk av tradisjonelle teknikker og av naturlige materialer. De kan fylles med smarte løsninger, og god isolasjon gjør det mulig at man kan bruke huset året rundt, uansett vær. Det finnes mange forskjellige minihusprosjekter, men det som er felles er at i alle hus kan man montere elektrisk anlegg, forbrenningstoalett eller gassinstallasjon, alt etter ønske og behov. I tillegg kan minihuset ha off-grid løsning.  

Selvsagt er minihus ikke like mobil som bobil eller tilhenger, men minihuset kan uten større problem fraktes dit hvor man ønsker seg.

 

I USA er Tiny Houses- fenomenet blitt så vanlig at mange amerikanere har valgt å leve denne livsstilen. Europa „henger litt tilbake” hovedsakelig grunnet forskrifter – her må minihus være mindre og lettere. Men faktum er at det allerede finnes en del personer som har valgt å leve i THOW fast.

 

Nedenfor kommer vi med eksempler på noen av europeiske land hvor man kan finne små vakre minihus:

 

FRANKRIKE

Tekniske data for Tiny Houses:

Høyde: uten begrensninger

Bredde: 2,55m

Maksimal lengde på kjøretøyet+ tilhenger :18,75m

 

Baluchon er et fransk håndverksfirma (verkstedet ligger i Pallet, noen kilometer fra Nantes), som spesialiserer seg på prosjektering og produksjon av skreddersydde mobile hus. Firmaet tilbyr også verktøy og utstyr som gjør det enklere å bygge selv.

Dette er et av våre yndlingsfirmaer som produserer tiny houses – Slik som oss, lar Baluchon ikke tilfeldighetene styre noenting.

Deres minihus er gjennomtenkt i hver minste detalj, og laget med lidenskap!

               

 http://www.tinyhouse-baluchon.fr

 

LaTiny House er et annet flott fransk firma.

 

LaTiny House bygger økominihus på hjul, og er bygget av tre i sin helhet. Firmaet spesialiserer seg på minihus på tilhengere med mål 4m, 5m, 6m og 7m.

Firmaets slagord er: Bli tiny, bli happy!

 

           

http://www.latinyhouse.com/index.aspx

 

NORGE:

Tekniske data for Tiny Houses:

Høyde: uten begrensninger

Bredde: 2,55m

Maksimal lengde på kjøretøyet + tilhenger :18,5m

 

Mario's Tiny Houses AS tilbyr skreddersydde minihus for de fleste behov. Vi bygger Minihus på tilhenger i Norge.

Vår VISJON er : ^Inspirere folk gjennom konkrete boligløsninger for sunn og økonomisk livsstil^. 

 

www.mariostinyhouses.com

 

TYSKLAND: 

Tekniske data for Tiny Houses:

Høyde: 4m

Bredde: 2,55m

Maksimal lengde på kjøretøyet + tilhenger :18,75m

 

Tyskland er størst i Europa på bygging av minihus. I Tyskland er det mange firmaer som driver med produksjon og salg av minihus.

 

DreamWood er et ungt firma som har satt seg som et mål å bli kjent med forskjellige livsstiler. Firmaet planlegger og bygger drømmeminihus sammen med sine kunder. Kvalitet og husets individuelte preg spiller for firmaet viktigst rolle.

          

https://www.dreamwood.info    

 

Manufaktura Tiny House har sitt utgangspunkt i ideen til Michael Heller og Christian Weiß. De planlegger og bygger Tiny Houses etter kundenes ønske og behov. Deres slagord er: For å skape noe unikt og utvikle ting som ingen andre har.

         

http://www.tiny-house-manufaktur.de

 

Andre tyske produsenter:

 

ØSTERRIKE:

Tekniske data for Tiny Houses:

Høyde: 4m

Bredde: 2,5m

Maksimal lengde på kjøretøyet+ tilhenger :18,75m

 

Tiny Tirol House bygger minihus medtyrolsk sjarm. Nøyaktighet til den tyrolske tømrermesteren med over 100 års erfaring og høy kvalitet på utført arbeid gjør Tiny House enda mer sjarmerende.  

https://www.tiny-tirol-house.com/tiny-house-on-tour/  

 

Tiny House Austria  som firmaet selv sier: Våre minihus er et resultat av stadig utvikling – ekte boligskatter. Uansett hvilken modell du velger, får du alt som du kan forvente av ditt minihus.

 

https://www.nimme.net        

SVEITS: 

Tekniske data for Tiny Houses:

Høyde: 4m

Bredde: 2,55m

Maksimal lengde på kjøretøyet + tilhenger :18,75m

 

Minihusmodellen Tiny House Allgäu ble planlagt i hver minste detalj, og etter tysk håndverkstradisjon ble den veldig nøye overflatebehandlet og utstyrt med materiale av høy kvalitet  

https://www.tiny-house-schweiz.ch/standort-schweiz  

NEDERLAND:

Tekniske data for Tiny Houses:

Høyde: 4m

Bredde: 2,55m

Maksimal lengde på kjøretøyet + tilhenger :18,75m

 

Tiny-House.nl 

Firmaet har følgende filosofi:

„Her har vi bare én enkel regel, nemlig at alle skal være lykkelige og fornøyde, inkludert meg selv!”.

       

http://tiny-house.nl   

 

SVERIGE

Tekniske data for Tiny Houses:

Høyde: 4m

Bredde: 2,6m

Maksimal lengde på kjøretøyet + tilhenger :25,25m

 

Treesign byggermiljøvennlige minihus som produseres etter spesiell bestilling med lidenskap og hjerte- dette kan lett merkes på bilder.

Kundenes tilbakemeldinger er uvurderlige: Svensk service och tysk precision! Kombinationen och hantverket Treesign levererar är av absolut högsta kvalitet.

                  

https://www.treesign.se

 

POLEN:

Tekniske data for Tiny Houses:

Høyde: 4,m

Bredde: 2,55m

Maksimal lengde på kjøretøyet + tilhenger: 18,75m

 

My Tiny House er et firma som ble skapt av reiseglede og av glede av å være i stadig bevegelse. ^^ Vi elsker å bli kjent med nye steder og utforske dem, og er meget glade i sportsaktiviteter – nyte fritiden fullt ut! Etter å være i aktivitet, liker vi å komme tilbake til et behagelig sted hvor man føler seg trygt. Slik som hjemme. For å dekke dette behovet, har vi laget mobile minihus Tiny House^^.

https://mytinyhouse.pl/

 

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her