TOALETTLØSNINGER I TINY HOUSE

Et viktig tema for alle som ønsker å bo i et minihus!

 

Vi i Mario’s Tiny Houses tilbyr 3 ulike toalettløsninger:

 

➡️Komposteringstoalett


➡️Forbrenningstoalett


➡️Vannklosett for tilkobling til kloakk eller ekstern tank


🚽Komposteringstoalett

 


Dette toalettet er det som kommer som standard i våre nøkkelferdige minihus. De kalles ofte for et ‘tørt’ toalett, fordi det ikke trenger vann. Man trenger ikke å trekke ned som på et vanlig toalett, noe som sparer miljøet for vannforbruk og mye kloakk. I stedet brukes det en fyllmasse av torv eller kokkosfiber. I tillegg er det seperasjon av tørt og vått. Bruken av torv eller kokkosfiber sammen med seperasjon gjør at toalettet er så og si luktfritt. Det er også mulig å bruke den ferdige komposterte jorden som næring til planter, i stedet for at man trenger å kjøpe det. Dette sparer kloden for utvinning av resurser.

 

Hvor lenge kan man bruke et slikt toalett før det må tømmes?


Det avhenger av hvor mange som bruker det. Med to personer boende i minihuset kan man regne med at hovedkammeret må tømmes ca annenhver uke.

 

Om vi tenker på miljøet, så er et komposteringstoalett et godt alternativ. Vi trenger ingen sortvannstank for oppsamling av kloakk, og vi trenger ikke å bruke kjemikalier. Vi forurenser ikke naturen, men hjelper den med å omvandle avfall til nyttig næring for planter.

 

Hvor kan man så gjøre av den komposterte massen? Det kommer an på hvor du har minihuset stående. Om du har minihuset stående på en campingplass eller en annen liknende plass, så kan du tømme toalettet i egnet beholder på campingplassen. Hovedkammeret med torv kan også tømmes i en søppelsekk, som knytes, og kastes i søpla, om du ikke har en hageflekk du trenger næringsrik jord til.

 

 

 

🚽Forbrenningtoalett

 


En fordel med et forbrenningstoalett er at det eneste restproduktet er steril aske. Det er dog noe dyrere enn alternativene. For å forklare hvordan et forbrenningstoalett virker, så henviser vi likseså godt til et utdrag fra Cinderellas hjemmesider, en av verdens ledende produsenter av forbrenningstoaletter som attpåtil kommer fra Norge:

 

“Et forbrenningstoalett brenner opp avfallet ved høy temperatur slik at restproduktet blir til ren aske. Forbrenner toalettavfall ved høy temperatur til minimal askemengde. En propanflaske plasseres ved siden av toalettet og sørger for en rask og effektiv forbrenning på hele 3000W. En platinakatalysator er montert i toalettet for luktfri forbrenning . Kapasitetsmessig håndterer Cinderella normalt hyttebruk, men ved å installere en UriNova slipper man å bruke gass på forbrenning av urin, samtidig som totalkapasiteten mangedobles. Cinderella er produsert i Norge og har vært på markedet siden 1999. Elementer som vann og avløp blir for mange bare en drøm. Med Cinderella som hyttetoalett er det nå mulig å oppnå tilnærmet samme toalettkomfort som hjemme, uten inngrep til vann og avløpssystemer.”

 

 

🚽Vannklosett for tilkobling til kloakk eller ekstern tank


Dette er standardtoalettet som du kjenner til hjemmefra. Det kobles til ekstern kloakk og du bruker vann for å spyle ned. Alternativt kan man ordne til med en oppsamlingstank på tomten, om det ikke er kloaknett i umiddelbar nærhet. Om du ikke ønsker utgifter til bortkjøring av kloakk kan du investere i et miljøvennlig minirenseanlegg. Det er stadig mer populært og passer spesielt bra om det står flere minihus på samme sted.

Vi bruker cookies for å optimalisere din brukeropplevelse. Ved å gå videre aksepterer du bruk av cookies. Les mer om informasjonskapsler her